ما ایرانیان وتناقضات پیشروی پیشرفت
پرسش:
باسلام...
برای برون رفت از بحران فعلی چه باید کرد آیا مردم باید حکومت و دولت را تهدید به اخراج کنند یا باید آنها را تحمل کنند و ...؟ چرا اغلب مردم ما همراه با جو جبهه میگیرند و تحمل مقابله با معضلات زمان راندارند ؟
پاسخ:
دراینکه مردم ما هوشمندانه رفتار نمیکنند ؛ تردیدی نیست. مردم ما در رفتارهای فردی و اجتماعی و سیاسی و اقتصادی نه تنها هوشمندانه رفتارنکردند بلکه با توجه به غنای داشتهها و باورها بسیار ناشیانه رفتارکرده اند و حتی در درک مسائل اجتماعی و فهم باورها نیز بسیار نابالغ رفتار میکنند . علی رغم اینکه مدعی هوش بالا و زیرکی در رفتار نیز هستند .
متاسفانه رند اندیشی وگزاف اندیشی ایرانیان ریشه در توهم و بد تربیتی رسوب یافته در رفتارهایشان دارد .سیر سلطهی حکومتها نشان داده است که رفتار ایرانیان در همه مشارکتهای اجتماعی ، خود مدارانه و دیکتاتور محور وسالوس مسلک هستند با نخبگان بسیار بد رفتارند. و از ابتدای تاریخ تا کنون ایرانیان خود را مقلد و پیرو بلکه ریاکارانه جان برکف حکومتها قرار میداده اند و سلاطین را ظل الله میخواندند و... تا جاییکه اسکندر مقدونی و چنگیزخان مغول بجای انتقام از حکومت از مردم انتقام سختی گرفتند . و شالودهی آموزش و تربیت رادر ایران ازهم میگسلاندند وبارها کتابسوزی کرده و نخبگان را به بدترین نحو معدوم ویا به اسارت گرفته و یا مزدور خود میساختند.
علی رغم داشتن همهی بسترهای توسعه در ایران وغنای باورها واسطورهها،همچنان فقدان تربیت درست و فقرتوجه به درک توسعه ، ماایرانیان را افرادی کم بضاعت فکری وسالوس اجتماعی بار آورده و در تخریب بسترهای توسعه سخت کوش وپیرو قرارداده است. و مانند عقب ماندهها ومردمان فریب خوار و ریاکار وچاپلوس کاملا متوهمانه شعار خودبرتر بینی داده ایم .که یکی از بدترین محصول و مصداق این رفتار ناشیانه، تاذی نخبگان ومنتقدین،فرار هوشمندان و بدتر از همه درشرایط امروز پذیرش بحرانهای سیاسی و فرهنگی و اقتصادی و بی وجدانانه کاسبکاری کردن از تحریم و بحران .وبی رحمیهای محیر العقول توسط خود مردم نسبت به یکدیگر و درنهایت راه برای عرض اندام فرصت طلبان ومنفعت جویان و دلواپس نمایان و رانت جویانی که مردم آنان را امنای خود برگزیده اند؛ گشوده شده است. به گمانم هرنوع شورش و دراز دستی به نوع حکومت و ادارهی جامعه محکوم به شکست است. زیرا شورش و انقلاب حتما باید در دل و فکر مردم رخ دهد که بیاموزند و رفتارگرا باشند و دست از شعارگرایی وتقلید و سالوس بردارند.فقط با فرهنگ و باور وچشم انداز ملی و مذهبی خود زندگی کنند و با درایت همگام با باورهایشان رفتار کنند. در غیر این صورت وضعیت معیشتی واجتماعی ایرانیان ازسومالی و اریتره و و نزوئلا هم بدتر خواهد شد. وازاین رو کشور ما امام زمان لازم ترین کشور دنیاست...تا نجات دهندهای بیاید وغبار توهم و سراب و خواب زدگی را ازچشم و دل مردم بر دارد.
که فرمود:
بی تردید خدا هیچ قوم و تمدن وحکومتی را دگرگون نمیکند.تااینکه مردمانشان درخود دگرگونی بوجود بیاورند.1
پرسش:
شما هنوز هم فکر میکنید این دولت و حکومت و...صلاحیت سلطه بر مردم را دارد.؟
پاسخ:
اصلا ربطی به نوع حکومت ندارد.مشکل از بی توجهی مردم در نحوهی مشارکتهای سیاسی واجتماعی است. نمایندگان شورا. نمایندگان مجلس خبرگان رهبری، نمایندگان مردم در پارلمان . رییس جمهور و...همه مسئولین نظام به انتخاب مستقیم وغیر مستقیم مردم خدمتگزار ملت محسوب میشوند.
پس این بد سلیقگی از مردم است که خادم خود را رئیس میپندارند.چون ما مردم این فرصت را به رانت جویان و رندهای سیاسی و مسئولان خاین دادیم.علی رغم اینکه همهی مسئولین ومدیران ویا خادمان ملت نیز از بدنهی خود ما هستند و باید مطابق با ما دیده شوند.
مسئول یعنی پاسخگو. هیچ کس دراین نظام بر مردم فرمانفرما و مصیطر نیست2 . وما مردم باید مطالبه گر باشیم و هوشمندانه وهدفمند رفتار کنیم.نه اینکه تحمل هزینههای پیشرفت را نداشته باشیم و حتی بی قید وشرط خادم مان را به امان خدا بگذاریم. و نباید ستمهای ناشی از تبعیض وفساد وبی تدبیری آنان را به جان بخریم !!! . که فرمود :خداوند هیچ پیمان حامیانه ایی با ستمکاران نبسته است...3 و نباید با مصلحت خواهی و منفعت طلبی،حامیویاور زورگویان و خائنان باشیم .4
مردم باید همیشه در میدان باشند .نه تسلیم ارعاب وارهاب وتطمیع وتحریک اجنبی باشند نه از تهدید وتحریک یاوه سرایان داخلی بهراسند مدیران وخدمتگزاران مردم باید با صداقت بیشتری امانتدار مسئولیتهایشان باشند و در نظارت برامور بسیار قاطع وشفاف باشند و در شفاف سازی کارها و معضلات ومسائل و ارائهی آن به مردم وبه ویژه نخبگان اهتمام ورزند و البته نخبگان نیز باید شجاعتش را داشته باشند که انتقاد کنند و پیشنهادات کارشناسانه بدهند و تشر بزنند و تشر بشنوند...
علاوه برآن ، بازگشت به باورهای ارزشمند وعمل به باورها و پرهیزاز شعارگرایی مفرط و تلاش برای عملگرایی چشم اندازها و تحمل کردن نقد یکدیگر. دوری از افراط و تفریط وگزاف اندیشی، استفاده ازهمهی نیروها و سرمایههای اجتماعی برای تحقق آرمانهای ملی ، انسجام و همدلی و احترام متقابل ، دوری از دروغ و ریا و غفلت وتنبلی میتواند دلهای ما را به هم نزدیک کند و ما را در پیروزیها و پیشرفتهایی که حق مسلم ماست یاری کند.
وطن دوستی از ایمان و نیک باوری است. 5همه ما وظیفه داریم برای نکوداشت وارجمندی وپیشرفت میهن مان تلاش کنیم و با درایت در تعیین حسن سرنوشت خود کوشا باشیم و با غفلت و دلسردی و تعصب و تصلب نردبان رانت خواری و ستمکاری دیگران نباشیم 6. و برای رسیدن به آرمانهای مان هزینههای سنگینی بپردازیم و از خود شکیبایی و پایداری و راد مردی وغیرت نشان دهیم و با حفظ همدلی وانسجام برسرنوشت خویش مسلط شویم و آسایش وآرامش و تندرستی و نشاط را برای آیندهی ایران رقم بزنیم.
پرسش :
آیا اینکه مردم ما هوشمندانه رفتار نمیکنند بخاطر این نیست که رسانهها ناشیانه برخورد میکنند و اطلاعات درست ، به موقع و هنجاری به مردم نمیدهند ؟ یا اینکه جای روشنفکران دلسوز ما در بدنه حکومتی بد جور خالی است ؟! و اون هم به دلیل یا بی تکلیفی توسط بدنه نظام یا بی ارزش شدن توسط سیاست مدران و کرسی داران بوده است که تصمیمیجزاغلب سکوت را چاره ندیدند ؟ !
در دقت و ابراز عنصر تربیت وآموزش برای درک و پذیرش پیشرفت متقارن و مطابق ومتوازن باباورهای ملی ومذهبی ما بسیار کم کاری شده است
چون تربیت وآموزش محور توسعه یافتگی است و رسانه یکی از ازدانشگاههایی است که مسئولیت آموزش همگانی مردم را بعهده دارد
آموزش برای فهم باورها و رسوب گذاری وعمل کردن باورها در همهی نقاط زندگی ایرانیان . به عهده نهادهای آموزشی به ویژه رسانه ملی است که متاسفانه رسانه ملی جهت معکوس را درپیش گرفته است وبه میل افراد ومنفعت گروه خاص حرکت میکند.
فقدان مهندسی آموزش وتربیت درصدا وسیما از وی عامل تهدید علیه امنیت ملی ساخته است.
ای کاش ازمدیران صدا وسیما کسی حرف مارا میشنید ویا دراین گفتگو مشارکت مینمود.
در فصل دوازدهم قانون اساسی اصل 175 آمده است که خط ومشی وترتیب اداره سازمان ونظارت برآن را قانون معین میکند.
اما رادیو وتلوزیون در ایران پس از انقلاب اسلامیدچار دگرگونیهایی شد که به مرور از سمت و سوی ملی گرایی به کژ راههی میلی گرایی مایل شد ومطابق با منافع اتاق فکر گروهی خودگرا سیر حرکت تلوزیون و رادیو را به سمت مطالبات وتمنیات و منافع گروهی خاص کج کرد.
بیراههای که رادیو تلوزیون بااتاق فکر معلوم الحال صدا وسیما را از ملی بودن ساقط وبه سمت قانون ستیزی پیش برد. محتوم به ترکستان است.
گزارش وخبرهایی که اصلی ترین مطالبه مردم است ، دچارمهندسی پخش و گویش میشود اخبار بیات وبعضا به دور ازواقعیت که کم وبیش همهی مردم ازآن مطلعند. ودیگر گزارشهای فرمایشی وسازمان یافته و رونویسی شده از همان اتاق فکر و دیکته کردن آن به مردم و جامعه بدترین دشمن امنیت ملی محسوب میشود.
فیلم و نمایشهای سخیف و سریالهای سخیف تر از آن بجای آنکه مردم را به سمت آموزههای ایرانی واسلامیهدایت کند از مردم ناباورانی تربیت میکند که وادارمیشوند برای ترمیم عواطف خود بعضا ازچاله به چاه مراجعه کنند.
تبلیغات وآگهیهای مسخرهای که مردم را به اشرافی گری و تناقض دعوت میکند نیز بدترین دشنام به حقوق اساسی ملت وقانون کشور است
بنده اگر درجایگاه نماینده مجلس یا مدعی العموم بودم قطعا علیه رادیو تلوزیون بخاطر حرکت خزنده اش برای فرار از مسئولیتهایش و تخریب آسایش مردم ومخدوش کردن امنیت ملی اعلام جرم میکردم.
به هرحال رادیو وتلوزیون بجای اینکه نقش دانشگاه و آموزشکده برای ساختن وترمیم اندیشه وباورهای مردمیرا داشته باشد نقش نابارورکردن باورهای ملی ومذهبی را به شدت ایفا میکند .که درجوامع توسعه یافته به رادیو وتلوزیون دولتی هرگز چنین مجالی برای توهین به مردم داده نمیشود وازهرگوشهی زاوایای پخش برنامههای دیجیتالی وکالاهای فرهنگی و اجتماعی انتظار آموزش حقوق شهروندی توقع میرود.
ومتاسفانه باید گفت؛ بایر کدهی رادیو و تلوزیون همچنان نیازمند شخم است.
منابع:
1- إِنَّ اللَّهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقَومٍ حَتّىٰ یُغَیِّروا ما بِأَنفُسِهِم وَإِذا أَرادَ اللَّهُ بِقَومٍ سوءًا فَلا مَرَدَّ لَهُ / سوره رعد آیه 11
2- لست علیهم بمصیطر / سوره غاشیه آیه 22
3- لاینال عهدی الظالمین /سوره بقره آیه 124
4- ولاتعاونوا علی الاثم والعدوان / سوره مائده آیه 2
5- حب الوطن من الایمان / پیامبر اکرم. مستدرک سفینه البحار، ج 10، ص 375
6- وَلَا تَرْکَنُوا إِلَى الَّذِینَ ظَلَمُوا / سوره هود آیه113
والی الله المصیر
حمیدرضا ابراهیم زاده.
اول شهریور1397
* تمامیحقوق مربوط به این اثر درانحصار مولف محفوظ میباشد